18 Kutsal Bitki Türü Nedir?

Dünyanın dört bir yanındaki zengin kültürler ve gelenekler, ruhsal olarak sembolik olan birçok bitkiye sahiptir. İşte Dünyanın En Kutsal Bitkileri!

18 Kutsal Bitki Türü Nedir?
11146

1. Afrika Rüyası Kökü

 
Güney Afrika'ya özgü olan bu bitki, Xhosa halkı tarafından kutsal kabul edilir . Bu bitkinin kökleri kurutularak çay şeklinde tüketilir. Uyku kalitesini artırır ve vücudu tazeler.
 

2. Esrar

 
Esrarın psikoaktif tıbbi özellikleri vardır. Eski Çin, Hindistan ve Rastafari kabilesinde (İsrail) kutsal kabul edilirken, bazı dinler sarhoş edici maddeleri yasaklamaktadır.
 

3. Peyote

 
Peyote, Amerika Yerlilerinde çok eski zamanlardan beri ruhani amaçlar için kullanılmaktadır. Güneybatı Teksas ve Meksika'da doğal olarak yetişen bir kaktüs türüdür.
 

4. banotu

 
Henbane geleneksel olarak ilaçlarda kullanılır. Antik Yunanistan'da Apollon ile ilgiliydi. Zehirli olabilir ve birkaç gün boyunca halüsinasyonlara, konuşma ve görme kusurlarına neden olabilir.
 

5. Nilüfer

 
Lotus, Hindistan'ın ulusal çiçeğidir ve Hindu geleneklerinde Tanrılar genellikle çiçeğin üzerinde otururken tasvir edilir. Aynı nedenle Buddha da çiçeğin üzerinde otururken görülür.
 

6. Jimson Otu

 
Jimson otunun kökleri, lord shiva ile ilgili olduğu eski Hint kültürüne dayanmaktadır. Etiyopya'da halüsinasyon gücü ile yaratıcılığı geliştirmek için tüketilir.
 

7. Düğün Çiçeği

 
Amerikan Kızılderilileri tarafından yaygın olarak kullanılan bu çiçekler, Kutsal Hafta boyunca sunakları süslemek için de kullanılır. Aynı zamanda güzellik ve zenginlik sembolüdür.
 

8. Ökse otu

 
Ökse otu, Noel'de yaygın olarak kullanılır, bitkinin önemi, güneş tanrısı Taranis'i temsil ettiği Kelt Druidlerine kadar uzanır.
 

9. Kutsal Fesleğen

 
Kutsal Fesleğen veya Tulsi, Hindu dininde ilahiyatla ilişkilendirilir. Avluya dikilirse refah getirir ve Tanrıça olarak tapılır.
 

10. Fesleğen

 
Fesleğen bitkisi, eski geleneklerde maneviyatla ilgilidir ve haça tapınmayla ilişkilendirilir. Hanelerde ve kiliselerde de kutsama olarak dikilir. Yaşam alanlarında iç mekan bahçe alanları ve dış mekan bahçe alanlarında en çok tercih edilen bitki türleri içerisindedir.
 

11. Shamrock 

 
Shamrock, İrlanda'daki St. Patrick'in sembolüdür ve Hıristiyan Teslis doktrinini gösterir. Hayatta şans ve esenlik getirir.
 

12. Mersin

 
Talmud geleneğinde, Sukkoth'un Yahudi bayramında kullanılan bitkilerden biridir. Bu bitkinin bir kişiye doğumdan ölüme kadar eşlik ettiği söylenir.
 

13. Adaçayı

 
Çağlar boyunca, Yerli Amerikalılar negatif enerjiyi savuşturmak, stresi ortadan kaldırmak, insanları, pozitifliği arındırmak veya kutsamak ve kaygıyla savaşmak için adaçayı yakıyorlar.
 

14. Porsuk Ağacı

 
Hristiyan inancında bu ağacın büyük bir önemi vardır ve onları kiliselerin çevresinde görmüş olmalısınız. Bu kadim ağaç, Hıristiyanlık öncesi dönemlerde Druidlerde kutsal sayılıyordu.
 

15.San Pedro

San Pedro geleneksel tıbbında yaygın olarak kullanılır, ayrıca duygusal, zihinsel ve fiziksel rahatsızlıkları iyileştirmede etkilidir. Moche kültüründe kutsal kabul edilir.
 

16. Suriye Rue

 
Kötü güçleri uzak tutmak için kullanılır, ayrıca bazı kültürlerde psikoaktif etkilere neden olduğu için kullanılır.
 

17. Jurema

 
Kuzey Brezilya'da kutsal bir bitki olarak kabul edilir, aynı zamanda Vinho da Jurema (Jurema Şarabı) olarak da bilinen psikoaktif bir kaynatma yapmak için kullanılır.
 

18. Yasemin

 
İslam'da yasemin yağı çok önemlidir. İç mekanda yetiştirmek, sarhoş edici kokusuyla atmosferi de sakin tutacaktır!
 

Diğer Kutsal Bitkiler Nelerdir?

 
Sedir
Sedir ağacı antioksidan, antibiyotik ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve evinizi arındırmak için kullanılabilir. Enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olabileceği bir çay olarak karıştırıldığında onarıcı kullanımları vardır. Sedir ter kulübelerinde kullanılır ve genellikle lekelenmede kullanılır. Batı Kırmızı Sedir yaprakları, Kıyı Yerli Halkları arasında ağrılı eklemler için uzun süredir popüler bir iç ve dış ilaç olmuştur. Ayrıca öksürük ilacı, tüberküloz ve ateş için aşılanmıştır. Yaprakları harika tütsü yapar ve arınma için lekelemede kullanılır.
Sedir güçlü bir antimikrobiyaldir. Nerede yaşadığını düşünün: mantarların ve küflerin geliştiği serin, ıslak ormanlar. Sedir yapraklarını çizdiğinizde veya odunu kestiğinizde güçlü esansiyel yağlar açığa çıkar. Bu yağlar böcekleri, küfleri, mantarları, bakterileri ve virüsleri uzaklaştırmak için sedirin ilacıdır. Atalarımız bunu uzun zaman önce keşfetmiş ve sedir ilacını dış güçleri savuşturmak için içlerinde ve üzerlerinde kullanmışlardır. Sedir yaprağı cilt ve tırnak mantarı için faydalı bir mantar önleyicidir. Tentür, infüzyon yağı veya merhem topikal olarak kullanılabilir ve mantar kaybolduktan bir hafta sonrasına kadar günde 2-3 kez uygulanmalıdır. Mantar enfeksiyonları zararlıdır ve agresif bir şekilde tedavi edilmesi gerekir. Ayrıca bir bardak kuru sedir yaprağını yaklaşık 10 bardak sıcak suda demleyerek ayaklarınızı sedir çayına batırabilirsiniz. Çayın ılınana kadar demlenmesini bekleyin ve ardından ayaklarınızın sığabileceği büyüklükte bir leğene veya leğene koyun. Ayaklarınızı 10-15 dakika ıslatın.
 
 
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.