Çiçekli Bahçe Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiçekli bahçe bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler konusu betonarme yapılar arasında doğal bir alan içinde bahçelerde güzel vakitler geçirmek isteyen ve bahçelerini düzenleyen kişiler için önemli konular arasında yer almaktadır.

Çiçekli Bahçe Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
19881

Bahçelere her ne kadar mevsimine uygun çiçekler ve ağaçlar ekilse de bu alanların mevsimsel bakımının ve peyzajının yapılması gerekmektedir. Bahçe işleriyle uğraşmak keyifli bir iş olduğu kadar sabır isteyen bir iştir.

çiçekli bahçe bakımı nasıl yapılmalıdır?

Çiçekli Bahçe Bakımının İpuçları Nelerdir?

Çiçekli bahçeniz varsa ve bakımının nasıl yapılacağına dair bir bilginiz yoksa size sunacağımız tavsiyeleri uygulayarak düzenli ve güzel bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Çiçekli bahçenizin bakımını iyi bir şekilde yapmak için öncelikle bahçenizi çok iyi tanımanız gerekir. Bahçenizde bulunan bitkilerin ve çiçeklerin hangi toprağı sevdiğini, suyu sevip sevmediğini bilmelisiniz. Sulamayı toprağın serin olduğu saatlerde yapmalısınız. Böylece buhar yoluyla su kaybını önlemiş olursunuz. Çiçekli alanları eşit derecede nemli tutmalısınız. Bunun yanı sıra çiçek ve bitkileri daima topraktan sulayın ve yapraklarının suyla temas etmesini engellemelisiniz. Bu şekilde küf gibi hastalıkların önüne geçmiş olursunuz.

çiçek bakımı hakkında tüyolar

Sürekli sulama yapamıyorsanız eğer otomatik sulama sistemini kullanabilirsiniz. Çim alanlarda en güzel, doğal görüntü alabilmek için sistemli çalışmayla gerçekleşir. Eğer, yeşil bir çim istiyorsanız 21:00-06:00 saatleri arasında sulama yapmanız gerekmektedir. Çimler sıcak aylarda 26 derece üzerinde iki defa altındaysa ayda bir defa biçmelisiniz. Biçim yaparken 3’te 1’ine kadar ibçim yapmalısınız. Böylece sararmaları engellemiş olursunuz. En az yılda bir defada çimlerin havalandırmasını yapın. Havalandırma işleminde ucu sivri bir çubuğu alan içinde her adımda bir tane olmak kaydıyla 10 cm toprağa girecek şekilde yapmalısınız.

bahçe ve çiçek bakımı hakkında bilgiler

Ayda bir gün olmak üzere çiçeklerinizin ve bitkilerin kötüne temas etmeden toprağın 8 cm’lik kısmını etkileyecek kadar çapalama yapın, bu sizin gübre ve ilaçlama miktarınızın azalmasını sağlamış olursunuz. Bütün çiçeklerde iklimsel ve çevresel faktörler nedeniyle hastalıklar görülebilmektedir. Kulaktan dolma ilaç kullanımında uzak durmalısınız. Yaprakta yanma, böceklenme ve leke oluşumu gibi durumları gördüğünüz zaman fotoğraflarını çekin ve uygun bir ziraat mühendisine danışmalısınız. Her ilaç her böceği yok etmez. Çiçeklerinizi ilaçlarken ve gübreleme yaparken güneşli günlerde yapmayınız. Rüzgârın olmadığı akşam saatlerinde yapmalısınız.

bahçe ve çiçek bakımının önemi

 

Toprağın Bakımı Nasıl Olmalı?

Çiçeklerinizin köklerine yumurta kabuklarını serpiştirin böylece işlem kompost etkisi göstererek toprağa kalsiyum takviyesi yapmış olursunuz. Çiçeklerin ve çimlerin üzerinde oluşan yabani otların büyümesini engellemek için, kökünden topraktan çıkarmalısınız ve alandan uzaklaştırın. Bu işlem bahçenizi daha temiz ve estetik görünmesini sağlarsınız. Çiçeklerinizin altına çam kabuğu veya cüruf dökmelisiniz. Bu işlem toprağınızın nemli kalmasını sağlar. Bu işlemi yaparkencürufun altına geçirgen bir örtü sermeyi unutmayınız. Bu şekilde toprağın hava almasını sağlayın. Budama işlemini yaparken dalları öğütün ve uygun bir alana eşit miktarda toprakla karıştırın üzerine de 5’te 1 oranında yanmış hayvansal gübre katın ve homojen miktarda karıştırın.

çiçekli bahçe bakımı hakkında bilmedikleriniz

 

Çiçekleriniz için uygun olan toprağı kullanmalısınız. Toprağınızın türünü bilmeniz gerekir. Bu yüzden toprağını kullanacağınız alandan bir miktar toprağı avucunuza alın ve içine bastırın. Eğer, toprak gevşek kalıyorsa ve hemen dağılıyorsa bu toprağınızın kumlu toprak olduğunun kanıtıdır. Yapışken hale geliyorsa ve macun gibi oluyorsa killi topraktır.

Bahçelere her ne kadar mevsimine uygun çiçekler ve ağaçlar ekilse de bu alanların mevsimsel bakımının ve peyzajının yapılması gerekmektedir. Bahçe işleriyle uğraşmak keyifli bir iş olduğu kadar sabır isteyen bir iştir.
 
çiçek bahçesi tasarımları
 

Çiçekli Bahçe Bakımının İpuçları Nelerdir?

Çiçekli bahçeniz varsa ve bakımının nasıl yapılacağına dair bir bilginiz yoksa size sunacağımız tavsiyeleri uygulayarak düzenli ve güzel bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Çiçekli bahçenizin bakımını iyi bir şekilde yapmak için öncelikle bahçenizi çok iyi tanımanız gerekir. Bahçenizde bulunan bitkilerin ve çiçeklerin hangi toprağı sevdiğini, suyu sevip sevmediğini bilmelisiniz. Sulamayı toprağın serin olduğu saatlerde yapmalısınız.çiçek bahçe tasarımları nasıl olmalıdr?
 
Böylece buhar yoluyla su kaybını önlemiş olursunuz. Çiçekli alanları eşit derecede nemli tutmalısınız. Bunun yanı sıra çiçek ve bitkileri daima topraktan sulayın ve yapraklarının suyla temas etmesini engellemelisiniz. Bu şekilde küf gibi hastalıkların önüne geçmiş olursunuz. Sürekli sulama yapamıyorsanız eğer otomatik sulama sistemini kullanabilirsiniz. Çim alanlarda en güzel, doğal görüntü alabilmek için sistemli çalışmayla gerçekleşir.
 
bahçe tasarımları nasıl olmalıdır?
 
Eğer, yeşil bir çim istiyorsanız 21:00-06:00 saatleri arasında sulama yapmanız gerekmektedir. Çimler sıcak aylarda 26 derece üzerinde iki defa altındaysa ayda bir defa biçmelisiniz. Biçim yaparken 3’te 1’ine kadar ibçim yapmalısınız. Böylece sararmaları engellemiş olursunuz. En az yılda bir defada çimlerin havalandırmasını yapın. Havalandırma işleminde ucu sivri bir çubuğu alan içinde her adımda bir tane olmak kaydıyla 10 cm toprağa girecek şekilde yapmalısınız. çiçekli bahçe tasarımında hangi renkleri kullanmalıyız?
 
Ayda bir gün olmak üzere çiçeklerinizin ve bitkilerin kötüne temas etmeden toprağın 8 cm’lik kısmını etkileyecek kadar çapalama yapın, bu sizin gübre ve ilaçlama miktarınızın azalmasını sağlamış olursunuz. Bütün çiçeklerde iklimsel ve çevresel faktörler nedeniyle hastalıklar görülebilmektedir. Kulaktan dolma ilaç kullanımında uzak durmalısınız. Yaprakta yanma, böceklenme ve leke oluşumu gibi durumları gördüğünüz zaman fotoğraflarını çekin ve uygun bir ziraat mühendisine danışmalısınız. Her ilaç her böceği yok etmez. Çiçeklerinizi ilaçlarken ve gübreleme yaparken güneşli günlerde yapmayınız. Rüzgârın olmadığı akşam saatlerinde yapmalısınız. çiçek bahçesi tasarım fikirleri 2023
 

Toprağın Bakımı Nasıl Olmalı?

Çiçeklerinizin köklerine yumurta kabuklarını serpiştirin böylece işlem kompost etkisi göstererek toprağa kalsiyum takviyesi yapmış olursunuz. Çiçeklerin ve çimlerin üzerinde oluşan yabani otların büyümesini engellemek için, kökünden topraktan çıkarmalısınız ve alandan uzaklaştırın. Bu işlem bahçenizi daha temiz ve estetik görünmesini sağlarsınız. Çiçeklerinizin altına çam kabuğu veya cüruf dökmelisiniz. Bu işlem toprağınızın nemli kalmasını sağlar. Bu işlemi yaparken cürufun altına geçirgen bir örtü sermeyi unutmayınız. Bu şekilde toprağın hava almasını sağlayın. Budama işlemini yaparken dalları öğütün ve uygun bir alana eşit miktarda toprakla karıştırın üzerine de 5’te 1 oranında yanmış hayvansal gübre katın ve homojen miktarda karıştırın. şık bahçe tasarımları
 
Çiçekleriniz için uygun olan toprağı kullanmalısınız. Toprağınızın türünü bilmeniz gerekir. Bu yüzden toprağını kullanacağınız alandan bir miktar toprağı avucunuza alın ve içine bastırın. Eğer, toprak gevşek kalıyorsa ve hemen dağılıyorsa bu toprağınızın kumlu toprak olduğunun kanıtıdır. Yapışken hale geliyorsa ve macun gibi oluyorsa killi topraktır.
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.